Magnetiniai tapetai / T-shirt sukūręs romanas / Rudenio išskirtinumas / Nr. 57

Sveiki,

Romėnai iš Etruskų pasiskolino žodį autu- žymintį metų kaitą, kuris vėliau Lotynų kalboje pavirto Autumnus. Ir galiausiai mums pažįstamu anglišku Autumn. Ruduo turi daug vardų, ir ne visi jie tokie taiklus kaip Autumn, bet daugelyje kultūrų šis laikas asocijuojamas su dramatiška kaita.

Gamta įkūnija šį virsmą nesuskaičiojamomis formomis. Kai kur ruduo yra šaltas, žvarbus, kai kur jaučiamas tik dėl žemai kabančios saulės. Dar kitur, ruduo kyla iš vandens. Lisabona persipynusi su Atlanto vandenynu, ir ruduo čia alsuoja vandenyno bangų ritmu.

 

Nuotraukoje Padrão dos Descobrimentos monumentas, Balem rajone Lisabonoje, gerbiantis Portugalijos keliautojus ir atradėjus, kurie prisidėjo kuriant globalų pasaulį.

Balto Miško Lapė

P.S. Ieškome naujo komandos nario. Susisiekite jei darbe mėgstate daug kūrybinės laisvės, neatsispiriate galimybei imtis inciatyvos, degate noru nuolat kažką patobulinti ir išspręsti problemas, mėgstate žmones ir tikite, kad nepaisant visko, Pasaulis yra nuostabus.

 

Ankstesni susižavėjimai: Greitesni batai / Laikrodžiai ir laikas / Namai Lisabonos kalvose / Nr. 51

 

Ruduo

 

Ne visada, kartais tik valandai kitai, bet ruduo gali buti magiškas laikas. Kai dar ne per šalta, bet jau galima rengtis jaukiai ir sluoskniuoti mėgiamus megztinius su lengavis paltais. Kai spalvų paletė išblunka, bet vis dar galima įtraukti ryšių žaismingų akcentų, o gal net ir vasarinę suknelę.
Šią savaitę žavimės rudeniu

 

Dizainas

Interaktyvūs tapetai

Etsy 2019-ųjų didžiojo prizo laimėtojas Magnetic Dino Wallpeper leidžia perkurti tai, kaip naudojame sienas vaikų kambariuose. Daugelis mėgstame naudoti šaldytuvą, kaip informacinę sieną. Šie magnetinį sluosknį turintys tapetai leis panašiu būdu žaismingai naudoti bet kurią sieną.

 

 

Architektūra

Šio namo intejero dizainą sunku apibūdinti ir patiems jo kūrėjams. Prieš 200 metų Dubline pastatytos arklidės, pavirto namais kuriuose matoma ir 80-ųjų įtaka, ir pop stilius, ir mūriškos bei tolimųjų rytų architektūros elementai. Bet bendras rezulatas – nepamirštamas.

 

Skaitiniai

T-shirt marškinėliai mums pažįstama forma buvo sukurti XX a. pradžioje Amerikoje. Bet pavadinimas T-shirt atsirado tik 1920-aisiais kai F Scott Fitzgerald paminėjo jį knygoje “This Side of Paradise“. Ir tolesnė T-shirt populiarėjimo istorija yra neatsiejama nuo ryškiausių to laikmečio žvaigždžių tokių, kaip Marlon Brando, ir James Dean.

 

Vieta

Baba Gurgur, Irakas
Skaičiuojama, kad šioje ugniavietėje ugnis neperstojamai liepsnoja jau bent 4000 metų. Baba Gurgur (pavadinimas reiškia “Ugnies tėvas“) yra minima Herodoto istorijose, ir yra tikinčių, kad Senajame Testamente minima ugniavietė irgi yra ta pati, Baba Gurgur.

 

1927 metais Baba Gurgur buvo atidarytas vienas pirmųjų naftos gręžinių arabų žemėse.

 

 

Daugiau

Tai yra turinys is naujienlaiškio “Žavimės…“ kuriame kas savaitę rasite mus sužavėjusią madą, dizainą, vietas ir skaitinius. Prenumeruokite galite čia.

Naujienaiškį su meile kuria Baltas Miškas

1 mintis apie “Magnetiniai tapetai / T-shirt sukūręs romanas / Rudenio išskirtinumas / Nr. 57”

Parašykite komentarą